Irie Vibes For Kids

Elk kind is belangrijk @ Irie Vibes Roots Festival !

Centraal op het festivalterrein is er een ruimte voorzien voor de kinderen. Zij kunnen de magische wereld van de Kid's Village binnenstappen, waar spelen, kunst en ontdekkingen hen te wachten staan. In het midden van deze wereld is een veilige en rustige plaats voorzien waar ouders en baby's of peuters kunnen ontspannen.

Het kinderdorp staat onder toezicht van enkele vrijwilligers, maar de organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen.

Aan de ingang kan je polsbandjes vragen waar je je telefoonnummer op kan noteren. Zo kunnen we de ouders steeds bereiken indien er iets zou zijn met de kinderen.

Het kinderdorp sluit om 22.00 u.
Het festival is gratis voor iedereen jonger dan 14 jaar. Het kinderdorp is toegankelijk voor iedereen tot 12 jaar.
Elke dag worden actieve workshops voorzien :
Op donderdag jongleert Dries Essers met alle mogelijke voorwerpen in het kinderdorp. Hij leert er de kinderen de knepen van het vak. Het is een mix van top jonglerie, muziek, humor, mime, dans en interactie. 's Avonds voorziet hij een vuurshow. Het levensgevaarlijke vuur cirkelt met een enorme snelheid rond Dries zijn lichaam. Hij gebruikt onder andere vuurpoi’s en een vuurspringtouw. Niet te missen voor jong en oud !
Op vrijdag volop ritmes in het kinderdorp : Sadio Cissokho is een muzikant uit Senegal, uit de Mandinka-traditie. Naast de kora, bespeelt hij verschillende traditionele instrumenten. Hij werkt samen met diverse muzikanten en verzorgt concerten, workshops, animaties. Voor wie houdt van de opzwepende ritmes uit West-Afrika wordt deze workshop op djembé zeker een ervaring!
Op zaterdag bruist het kinderdorp van de actie. Capoeira verlegt je grenzen en geeft je energie. Tijdens deze workshops, die zowel voor de kinderen als volwassenen toegankelijk zijn, proef je de geschiedenis van capoeira en de muziek en cultuur van Brazilië. Capoeira zit bij lesgever Alexandre Lino Silva Torres (Mancha) in het bloed. Zijn broer Sinal staat aan het hoofd van een eigen capoeiraschool in Brazilië ende groep 'capoeirashow' geniet internationale bekendheid. Z
Voor eventuele vragen over kinderen op het Irie Vibes Roots Festival, mag je ons steeds contacteren op info@irievibes.be